Historie

De Hondsrug B.V. werd in 1934 door G.H. Fuhler opgericht, het bedrijf heette toen ‘Fuhler Transportbedrijf en Draglineverhuur’. Zoals alle bedrijven, begon Fuhler op kleine schaal: met één auto waarmee hij voornamelijk aardappelen voor boeren vervoerde. Daarvóór werkte hij met muilezels en paarden, waarmee hij in de omgeving van Dwingelo ijzeroer vervoerde naar schepen in de buurt van Hoogeveen. 

Eind jaren vijftig veranderde de onderneming in Fa. Gebr. Fuhler. In die tijd is ook het aannemersbedrijf Fuhler B.V. opgericht. Je zou kunnen zeggen dat die oprichting het echte begin was van de huidige activiteiten van De Hondsrug B.V. Naast de aardappelen, vervoerde Fa. Gebr. Fuhler voornamelijk zand en grind voor het aannemersbedrijf. 

Het bedrijf groeide verder. In 1978 werd De Hondsrug B.V. gekocht, aan het begin van de jaren tachtig gevolgd door de overname van Zand en Grindbedrijf (ZGB) B.V. uit Sellingen. Het bedrijf bestond toen uit een aannemersbedrijf en een transportbedrijf dat beschikte over kranen, shovels en laadschoppen. 

In 1988 is het bedrijf in twee delen opgesplitst. Het transportdeel, bestaande uit Fa. Gebr. Fuhler en de Hondsrug B.V. Die laatste viel te deel aan de vader van de huidige directeuren. Het bedrijf beschikte over tien auto’s, een kraan en een shovel, bij een kleine zandput in de buurt. Vanaf die tijd ging De Hondsrug B.V. meer en meer werken voor andere klanten dan het ‘eigen’ aannemersbedrijf. 

In 2002 is het bedrijf door de broers J.K. Fuhler en G.H. Fuhler overgenomen. Inmiddels is De Hondsrug uitgegroeid tot een veelzijdige dienstverlener voor transport, verhuur en verkoop van diverse bulkmaterialen.